Woningontruiming Kruisstraat (Hoeven)

Wanneer er sprake is van een grote huurachterstand, dan loopt de huurder het risico dat de verhuurder het huurcontract opzegt. Dit betekent dat de huurder niet langer het woonrecht van de woning heeft en deze per direct zal moeten verlaten. Natuurlijk zal een verhuurder er alles aan doen om deze nare situatie te voorkomen, bijvoorbeeld door het afspreken van een betalingsregeling. Komt de huurder ook deze verplichting niet na, dan zal de verhuurder uiteindelijk overgaan tot een uithuiszetting. De woning dient dan leeg en bezemschoon opgeleverd te worden. Als de huurder nalaat dit te doen zal de verhuurder zelf voor ontruiming van de woning moeten zorgdragen. Hiervoor wordt dan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontruimen van woningen ingeschakeld.

Woningontruiming kosten

Wat een woningontruiming gaat kosten is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het oppervlak van de te ontruimen woning van belang en ook hoe lang men daarmee bezig is. De kosten voor de ontruiming van een appartement zijn over het algemeen lager dan de ontruimingskosten van een eengezinswoning. Voor een appartement zijn de ontruimingskosten gemiddeld €150,- tot €550,-. Voor een eengezinswoning liggen de ontruimingskosten gemiddeld tussen de €550,- en €1550,-.

Kosten ontruiming woning deurwaarder

Een verhuurder mag overigens niet zomaar overgaan tot de ontruiming van een woning. Dit dient te verlopen via een deurwaarder. De kosten voor de ontruiming van de woning via de deurwaarder komen volgens de wet voor rekening van degene die de woningontruiming in gang heeft gezet, wat in de praktijk dus betekent dat de verhuurder voor deze kosten opdraait. Uiteraard kan een verhuurder proberen om de ontruimingskosten te verhalen op de huurder, maar dit wordt een lastig verhaal als de huurder met de noorderzon vertrokken is. Dit is vaak het geval bij een woningontruiming wegens het niet betalen van de huur.

Kosten ontruiming woning na overlijden

Na het overlijden van een huurder zijn diens erfgenamen verplicht om de woning of kamer leeg te halen. Dit geldt ook, tenzij anders overeengekomen met de kopers, voor de erfgenamen van een koophuis. Soms is de ontruiming door nabestaanden niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden meer zijn of deze nabestaanden fysiek niet in staat zijn om de woning te ontruimen. In dat geval wordt de ontruiming van de woning uit handen gegeven aan een professioneel ontruimingsbedrijf. Een ontruimingsbedrijf zorgt ervoor dat de woning binnen een korte tijd volledig leeg en bezemschoon kan worden opgeleverd. De kosten van de ontruiming van de woning zullen indien dit mogelijk is verhaald worden op de erfgenamen.

Kosten ontruiming wietplantage

Het is in Nederland verboden om een wietplantage of hennepkwekerij te hebben. Een huurder die een wietplantage in zijn woning houdt en daarop wordt betrapt wordt per direct uit de woning gezet. Het komt helaas ook voor dat mensen ten goeder trouw hun koopwoning verhuren als zij bijvoorbeeld tijdelijk in het buitenland verblijven en de tijdelijke huurder de woning vervolgens gebruikt om er een wietplantage te installeren. Wat de achterliggende oorzaak van de aanwezigheid van de wietplantage ook is, de wietplantage zal altijd ontruimd worden. De gemiddelde kosten voor de ontruiming van een wietplantage zijn niet mis. Voor een ontruiming van een wietplantage uit een berging, garage of opslagruimte liggen de gemiddelde kosten tussen de €200,- en €700,-. De ontruiming van een wietplantage met een omvang van 1 of 2 kamers kost gemiddeld €450,- tot €1000,-. Voor de ontruiming van een wietplantage uit een eengezinswoning lopen deze kosten zelfs op tot €800,- tot €2000,-. Gaat het om een echt grote wietplantage in een grote woning dan zijn de gemiddelde kosten €1.000,- tot €2.500,-. Deze kosten komen voor rekening van de huurder of de eigenaar van de woning. Naast dat u dus strafbaar bent als er een wietplantage in uw woning wordt aangetroffen, krijgt u ook nog te maken met de hoge kosten van de woningontruiming.

Geen bedrijven gevonden in "Kruisstraat (Hoeven)"

Bent of kent u een Woningontruiming in Kruisstraat (Hoeven)? Meld een bedrijf gratis aan